Hong Kong Election - 百變選舉


Hong Kong Election 百變選舉 3.24.2012

請點選:       *Hit [Back Arrow] to return to this page when finish an episode.

1. Election Debate 特首選舉辯論 3.17.2012
2. Hong Kong Election 百變選舉 3.24.2012
3. Post Election Headliner 選舉之後 3.31.2012

特首選戰最後直路,有黨派倒票予梁振英,有人堅持ABC(Anyone But CY),星期日投票的選委,會憑良心嗎?
(電影:百變星君)

太后與小豪子
香港將再由「英」人統治?經「潤飾」後,梁(樑)上君子以後禁用,良心從此變「梁」心,梁(涼)粉可以保平安。

小新屈’s App
我想住嘅地方,除咗瓦魯阿圖,仲有上亞厘畢道。

唔想滲漏,至緊要配備防爆選票。
Ming Ling from西環,全新收緊白票成份,為咗有人選贏,阿爺為你行多步。

共產黨??
有人力指梁振英是地下黨員,梁堅決否認,至於你信不信,反正…
(歌曲:光明會  主唱:何韻詩)

巴打so sad
特首小圈子選舉,建制派候選人醜態百出,唯一成就是推動惡搞創意產業。
(歌曲:惡搞  主唱:古巨基)

白票
特首民間全民投票,網絡「被」淪陷,阻止不了人們走出來投白票的決心。
(歌曲:時代騙局  主唱:Kolor)

超人中講自拍遊
長毛判囚,重點唔係幾個月,係幾月入去

郝鐵筆話民調似賽馬,騎師話咁先好,港人最鍾意。
欖球員驚嘆,香港「攬人」水準比欖球更高,仲想去流浮山慶功。

金句巡禮
特首選前回顧,你要忠言逆耳,抑或言不及義,還是花園無限大,城府深深深?
(歌曲:未輸  主唱:側田)
 

No comments:

Post a Comment