Headliner News 清拆密令


Headliner News 頭條新聞 清拆密令.人權 04.07.2012

請點選:

1. Election Debate 特首選舉辯論 3.17.2012
2. Hong Kong Election 百變選舉 3.24.2012
3. Post Election Headliner 選舉之後 3.31.2012
4. Headliner News 頭條新聞 清拆密令4.7.2012

頭條劇場 – 清拆密令

僭建登記計劃開始,但有代表呼籲村民不要登記,亦有候任特首支持者,以策發會成員身份建議政府補地價了事。

﹝電影:美麗密令﹞

太后與小豪子

要求特赦無危險建築物,算不上恐嚇,就如警察用胡椒噴霧對付示威者一樣,先出示橫額警告而已。

鷹/英派特警

記者採訪中聯辦十幾廿人的示威,竟然要被困記者區,近來警方對待示威遊行好「英」喎。

﹝歌曲:高手﹝涼冷氣﹞ 歌手:鄭中基﹞

超人中講自拍遊

昂山掃場連軍人都唔驚,連掃四十個議席,係林鄭既好榜樣。香港有兩個管治中心?點會啫,邊有人會肯一份人工返兩份工架。

小新屈’s App

城市論壇出現黑社會人物?

再埋d、再埋d都得喎,只要有胡椒噴霧精華,眼都擘唔開!

有訴求?梁振英好似燈神咁幫你解決晒。

一些人‧一些事 - 余杰

中國異見作家余杰,曾因撰寫《中國影帝溫家寶》一書,而被北京當局拘禁問話;2010年劉曉波獲諾貝爾和平獎後更遭警方酷刑對待。

今年一月中,余杰帶著太太、四歲兒子流亡美國,二月初接受《頭條新聞》訪問,講述他出走原因。

﹝歌曲:未曾後悔 歌手:Beyond﹞

No comments:

Post a Comment