RTHK 頭條新聞 古惑大鬥法


RTHK Headliner News 頭條新聞 古惑大鬥法 2012.05.19

請點選:

1. Election Debate Headliner 特首選舉辯論  3.17.2012
2. Hong Kong Election Headliner 百變選舉  3.24.2012
3. Post Election Headliner 選舉之後  3.31.2012
4. Headliner News 頭條新聞 清拆密令  4.7.2012
5. Headliner News 頭條新聞 古惑大鬥法  5.19.2012

頭條劇場 -- 古惑大鬥法

太后與小豪子

太后響應主席裁決,中止自己的發言,但禁不住問曾主席點解會預知有黃雨警告,又為遲到的議員延遲開會,原來怕D議員驚行雷喎。
頭條劇場 -- 古惑大鬥法
通宵拉布拉到悶,不如中止?佢,一不離二,為求惡法通過,唔開會又得,延遲又得,反對都無用。
﹝電影:古惑大律師﹞

問責高官
問責高官都有得加人工?!
﹝歌曲:五星級迫爆 歌手:苦榮 小苦妹 吳君如 陳奕迅﹞

超人中講自拍遊
憎主席出動霹靂金較剪,剪斷拉布;想緊縮開支?抽脂都無咁易啦!你家人醫生有新歌!

小新屈's App
強力抽水機,仲防流會;村民肯登記僭建物啦!梗係,咁咪唔得閒搞我囉。去到邊都要返黎開會!

總統就職...準備接招
小馬哥即將連任就職,但民望已經跌至谷底...

﹝歌曲:我不是好人 歌手:側田﹞

一些人‧一些事 -- 九把刀
「人生就是不停的戰鬥」

台灣作家九把刀,首次執導長片《那些年,我們一起追的女孩》,在香港總票房6186萬,成為華語片賣座冠軍。那些年後的今天,九把刀分享當導演的的點滴,和作為台灣人的政­治觀。


No comments:

Post a Comment