RTHK 頭條新聞 愛國國教勿勿撤


RTHK Headliner News 頭條新聞  愛國國教勿勿撤  2012.09.29

Please use PLAYLIST CONTROL to navigate. Best to view in HD Full Screen.

請點選:

Headliner News 頭條新聞 愛國國教勿勿撤 2012.09.29



頭條劇場 開季大典: 愛國國教勿勿撤特輯

城市亂彈
前中央政策組顧問劉細良無官一身輕,公然大爆新界東北發展其實係整容項目?又話國民教育煲燶粥,不能翻叮再食?佢仲舌戰黃之鋒主持謝志窿、白遮遮、吳得掂焗掌,火花四起。

洗腦二十年
學民思潮黃之鋒穿越時空,遇上留班留足20年、個樣變到曾志豪咁嘅自己?佢哋同一班「進步、無私、團結」嘅同學,點樣接受吳局長......唔係,應該是吳校長嘅訓示?同­場加送紅色大露營之齊觀五星星以及放天燈談談情(國情)。

香港誠信未發展區
邊個無中生有?邊個無稽之談?發展為邊個?
(歌曲:豬籠區事變  主唱:RubberBand)

變色...
立法會選舉,建制派橫掃千軍,議事堂山河一片大紅深紅粉紅暗紅...
(歌曲:酷愛  主唱:張敬軒)

太后與小豪子
太后sometimes is good?香港倒退過百年,返回滿清年代,沒有監察制衡,all time都good。

聽到嗎?
國民教育科陰魂不散,普羅市民的話他們充耳不聞,死線不存在、指引失效,他們說的話,誰明白?
(歌曲:少數  主唱:C All Star)

No comments:

Post a Comment