RTHK 頭條新聞 國民教育GoGoGo


RTHK Headliner News 頭條新聞 新紮政府國民教育Go Go Go 2012.10.13

Please use PLAYLIST CONTROL to navigate. Best to view in HD Full Screen.

請點選:

Headliner News 頭條新聞 愛國國教勿勿撤 2012.09.29
Headliner News 頭條新聞 這夜煙花不再燦爛 2012.10.06
Headliner News 頭條新聞 新紮政府國民教育Go Go Go 2012.10.13


2012年10月13日-頭條新聞 新紮師妹2──新紮政府國民教育Go Go Go?

紅黑
同是諾貝爾獎,官方兩副面孔。莫言得文學獎,齊歡唱同慶賀;劉曉波得和平獎,批評譴責不斷。
莫言希望盡快劉曉波早日重獲自由。
(歌曲:紅黑紅紅黑   主唱:黃貫中)

消音
數碼廣播停播,幕後黑手係邊個?撓埋雙手又係邊個?
(歌曲:代表作  主唱:關智斌)

頭條劇場:新紮師妹2──新紮政府國民教育Go Go Go?
國民教育科課程指引擱置,但擱置不等同撤回,戰事仍漫漫,皆因染紅教材與抗赤化種子一樣,早已遍地開花。

太后與小豪子
釋法女神梁詩姑話我哋要「思想回歸」,軟禁劉霞、抬走學民思潮成員、司法覆核,以後識點評論啦?

邊一個發明了開會
立法會勝利展開,主席、內會主席、財委主席眾望所歸,以後開會和諧萬歲。
(歌曲:邊一個發明了返工  主唱:My Little Airport)

得肉及國民肥肉科失效指引──超人模式
大導演話黃演員咳就唔好做戲,費事散播細菌。
鍾奶媽同「震嬰」擺百日宴,最緊要有掛喺西邊嘅環同埋。
冇聲的數碼收音機;SHY以晒冷style解讀擱同撤有咩唔同。

全球也江南style
PSY江南style全球熱爆,內容反映了甚麼南韓文化?南韓的文化實力如何席捲世界?
(歌曲:Gangnam Style  主唱:PSY)


No comments:

Post a Comment