RTHK 頭條新聞 這夜煙花不再燦爛


RTHK Headliner News 頭條新聞 這夜煙花不再燦爛 2012.10.06

Please use PLAYLIST CONTROL to navigate. Best to view in HD Full Screen.

請點選:

Headliner News 頭條新聞 愛國國教勿勿撤 2012.09.29
Headliner News 頭條新聞 這夜煙花不再燦爛 2012.10.06



這夜煙花不再燦爛

南丫島沉船慘劇,願逝者安息,生者堅強,救難扶危的美善光輝,燃亮你我心靈。
(歌曲:愛在瘟疫蔓延時  主唱:達明一派)

頭條劇場:辣手神探的政治任務
疑似公安張牙舞爪,身份不明者政,對準學民思潮重炮打壓。沒帶標語、沒叫口號,甚麼也沒做,不中看就抬走,不順耳就連路都不准過。

小新又my廣告
無論啲票嚟自邊度,飯太都會take care,幫你暗捅佢一刀。
酒後駕駛,害己害人;酒後駕駛,局長大人。
有咗裂痕敵,嫻姐界刂票天后嘅裂痕都修補到。

得肉及國民肥肉科失效指引──超人模式
恐子話驢友多都唔使勞嘈,放長雙眼當生意,以後出租特首間紫廬俾佢哋。
一哥話波波飲咗酒去吹波波都唔怕,就最好波。
成蟲話以後賀歲片唔可以叫《艾粒康抗》,要叫《艾粒釣魚台》。

百日維「辛」
梁振英上任百日,選舉承諾未兌,政令乖張,特首而下各高官誠信破產、民望下瀉速度前無古人,下一個百日,你敢想像?
(歌曲:傷寒  主唱:李克勤)

太后與小豪子
太后飲咗啲嘢,但有信心飲嘅唔係酒,有信心係酒都唔超標,有信心超標都告唔入,有信心告入都唔辭職,因為佢同特首一樣,民望根本唔低,差都係前朝累事!

決戰揭幕
美國總統選舉首場電視辯論,能言善道的奧巴馬因何先失一仗?羅姆尼的經濟牌真打得響?
(歌曲:舞林正傳  主唱:郭富城)

No comments:

Post a Comment